A házas élet szépségei ⧫ Gail Carriger: Változatlan (Napernyő protektorátus 2.)

A Napernyő protektorátust a második rész után is egy nagyon jó fantasy sorozatnak tartok. A történet és az események nem laposodnak el, abszolút hozza az első rész színvonalát, sőt sokkal érdekesebb irányokba fut a történet. Az első részben megismert vénkisasszony, Alexia Tarabotti ebben a részben már Lady Macconként debütál, hiszen hozzámegy a helyi vérfarkas kolónia alfahímjéhez, ezáltal nemcsak rangot és nevet szerez magának, hanem biztosítja a helyét Viktória királynő árnyékkormányában, mint Lélekőr. Ennek következtében sokkal több belátás nyílik a politikai eseményekre, a vámpírok és a vérfarkasok közötti évszázados csatározásokra és persze fény derül az igazságra is miszerint az emberi világot a természetfeletti lények kormányozzák. Természetesen főszereplőink ismét szembe kerülnek egy rejtéllyel, minek következtében a természetfeletti lények elveszítik természetfeletti képességeiket. Az első számú gyanúsított, pedig Lady Maccon.

Nem tudnám megmondani, melyik rész tetszett jobban, mert a Változatlan olvasási élményéből levont nálam egy kicsit, hogy rögtön egymás után olvastam a két részt. Ennek ellenére utólag visszatekintve a második rész jobban tetszett, hiszen itt már nem dominál olyan erősen az Alexia és Lord Maccon közötti szerelmi szál. Habár nagyon élveztem a már magasabb szintre lépő, házastársi piszkálódásukat. Megismerhetjük Lord Maccon múltjának egy részét és azok fontos résztvevőit, valamint közelebb kerülünk Alexia természeten túli képességeihez is. 

Az események pattogósan követik egymást, cseppnyi unalom nélkül. Szereplőink hol léghajón utaznak, hol modortalan vérfarkasokkal gyűlik meg a bajuk, hol pedig az Egyiptomi múmiák kerülnek terítékre. Carriger ismét humoros és fordulatokkal teli történetet alkotott, az arcul csapó lezárásról ne is beszéljünk. Ismét egy olyan utolsó oldalt írt a szerző, ami után az olvasó azonnal folytatni akarja Alexia és Lord Maccon történetét. Persze Ivy ostoba fecsegésével és Alexia családjának rosszindulatú megjegyzéseivel továbbra sem tudok megbarátkozni. Hogyha egy remek viktoriánus fantasyhez lenne kedvetek ezt a sorozatot csak ajánlani tudom. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Történelmi regények könyvajánlója ⧫ Avagy milyen könyvekkel kezdjük, ha szeretnénk jó történelmi regényeket olvasni

Talán életem legfontosabb könyve ⧫ Szabó Magda: Az őz

Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita - "Kézirat el nem ég!"