Eva García Sáenz de Urturi: Az idő urai ⧫ A fehér város trilógiája 3.

Ezt a spanyol trilógiát egy év leforgása alatt olvastam el, ami nálam rekordnak számít. Ugyanis nem igazán tudok ugyanattól a szerzőtől egymás után több könyvet olvasni, hanem csak nagyobb ráhagyásokkal. Ebben az esetben is a kötetek között, azért kimaradt jó pár hónap, de azért viszonylag egyben lecsúszott a három rész, ami mindenképpen a szerző és a történetek nagyszerűségét mutatja. Azt le kell szögeznem, hogy a trilógiából ez a befejező rész áll a leggyengébb lábakon, de a történet és az események pörgőssége egy remek könyvet ad az olvasó kezébe. 

Az előző kötetekből megismert Unai López de Ayala hadnagy csak egy nyugodt könyvbemutatóra ment el a családjával, de nyomozó munkája mindenhol utoléri. A könyvbemutató tragédiába fulladt, amikor egy hullára bukkantak az épületben. Természetesen a gyilkosság nem járt egyedül, újabb és újabb halottak bukkannak fel, a nyomok, pedig egy sorozatgyilkos megjelenésére utalnak. Ebben az esetben nem egy szokványos gyilkosról van szó, hiszen a gyilkosságok középkori módszerek alapján kerültek reprodukálásra, méghozzá a nagy sikerű regény, Az idő urai mintájára. A trilógia lezáró kötetében nemcsak egy újabb nyomozást izgulhatunk végig, hanem magát a regénybeli regényt is olvashatjuk. 

Sokaknak nem tetszett a regény a regényben motívum, azonban egy idő után rendesen be tudja húzni az embert Spanyolország 12. századi története is. Először engem is kicsit kizökkentett, azonban a regény második felétől, talán a középkori szál sokkal érdekesebbé vált és jobban is vártam, azokat a részeket, mint Unai és csapata valós idejű nyomozását. Ismét egy érdekes tettes került előtérbe egy nem mindennapi mentális betegséggel. Azonban a történet ennél jóval csavarosabb és a szerző az utolsó pillanatban rántja le a leplet az igazi elkövetőről. 

A fehér város trilógia egy igazán izgalmas krimi sorozat, ami mindig tartogat meglepetéseket és drámai fordulatokat az olvasóknak. A köteteken keresztül nemcsak a nyomozók mindennapi harcaiba kapunk betekintést, hanem a magánéletük is terítékre kerül, izgalmasabbnál izgalmasabb eseményeken keresztül. Jó szívvel ajánlom a sorozatot krimi rajongóknak és a történelem kedvelőinek is, hiszen az írónő minden részben bemutat egy szeletet Spanyolország történetéből. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Történelmi regények könyvajánlója ⧫ Avagy milyen könyvekkel kezdjük, ha szeretnénk jó történelmi regényeket olvasni

Talán életem legfontosabb könyve ⧫ Szabó Magda: Az őz

Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita - "Kézirat el nem ég!"