Ruff Orsolya: Volt egy ház

Ez volt ez első könyv, amit Ruff Orsolyától olvastam és azonnal levett a lábamról. Megmondom őszintén, hogy a könyv a borító miatt keltette fel az érdeklődésemet, szerencsére teljesen levett a lábamról a történet. Bár ifjúsági kötetről van szó én is nagyon élveztem olvasni. Ruff Orsolya ugyanis egy olyan házba kalauzolja el az olvasókat, ami tele van titkokkal és meglepetésekkel, egy házba, amilyenbe mindannyian vágytunk gyerekként.

A történet főszereplője a tizenéves Emma, aki az édesanyja elvesztése után az apukájával, az ikrekkel és a nagymamájával beköltöznek egy évekig elhagyatottan álló házba, ahol a nagymamája és az anyukája is felnőtt. Mialatt a felnőttek a ház felújításán munkálkodnak Emma elkezdi felfedezni a ház rejtett titkait. A nyomozást rejtett szobák, zár nélküli kulcsok és kulcs nélküli dobozok teszik igazán izgalmassá. Ráadásul a ház elfeledett történelme is szépen lassan az olvasó elé tárul naplóbejegyzéseken és levéltöredékeken keresztül. Nagyon izgalmas, igazi fordulatokkal teli alkotásról van szó.

Annak ellenére, hogy ifjúsági történet nagyon szépen megírt történetről van szó, ami a felnőttek számára is ugyanolyan élvezetes és gyorsan olvasható. A kötetet még különlegesebbé teszi a lapokon lévő illusztrációk. Igazán nagyon szépen kivitelezett könyvről van szó. Úgyhogy engem teljesen levett a lábamról. Nagyon ajánlom a kötetet, egy igazi szívmelengető olvasmány, akár az ünnepekre is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Történelmi regények könyvajánlója ⧫ Avagy milyen könyvekkel kezdjük, ha szeretnénk jó történelmi regényeket olvasni

Talán életem legfontosabb könyve ⧫ Szabó Magda: Az őz

Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita - "Kézirat el nem ég!"