Egy skizofrén is tud szeretni ⧫ Draskó Olívia: Beteg szerelem

Alapvetően nem vagyok nagy thriller rajongó, de néha jól esik elkalandozni és egy könyedebb műfajban olvasni. Draskó Olívia könyve igazi felüdülés volt számomra, egyrészt a rövidsége másrészt a műfaja miatt. Meglepő mennyire komplex és magával ragadó történetet alkotott az írónó ezen az alig 124 oldalon, ami teljesen beszippantott és nem hagyott békén, ameddig be nem fejeztem az olvasást. Ennek a kisregénynek a terjedelme szolgál előnyére és hátrányára is. 

Történetünk Amerikában játszódik, ami számomra egy kicsit mindig idegenmó, amikor egy hazai szerző a történetét nem Magyarországra pozicionálja, hanem a tengeren túlra. Főleg, amiatt zavart a dolog, mert a könyvbeli eseményeket itthon is simán el tudnám képzelni. A címből sejthető, hogy egy érdekes szerelmi történet lesz a középpontban. Megismerkedhetünk a jóképű Daviddel, aki egy baleset kövtkeztében skizofrénné vált, de lőtte sem volt minden rendben a fejében. David másik énje, Josh hatására nőket erőszakol meg, majd élve álassa őket. A sokadik nő elfogyasztása után botlik bele a gyönyörű, de hiszékeny és naiv Lizbe, akinek a jelenlétében először érzi azt, hogy nem akarja bántani. Szerelmes lesz a lányba. Kapcsolatuk érdekesen és izgalmasan bontakozik ki az oldalakon, bár sokszor emlékeztetett a Hangok című film őrületére. 

Az írónő végig feszes tempót diktált, ami nagyon pörgőssé tette a könyvet. Nyugodtan lehetett volna hosszabb a regény, jobban kibontott karakterekkel, látványosabb karakter fejlődéssel, összetettebb történettel. Ennek a könyvnek nagy hátránya a hossza vagy inkább annak a hiánya, hiszen hasonló elemekkel dolgozott, mint a többi thriller író, de sokkal rövidebbre zárta a történetet. Volt valami ebben a kisregényben, ami miatt látok potenciált Draskó Olívia írásaiban. Jó stílusban ír, pörgős történetet, csak kissé kidolgozatlan még. Egy hosszabb, részlet gazdagabb vátozatnak jobban örültem volna, de a Beteg szerelem egy ígéretes kezdés.

Vélemény: 3/5

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Történelmi regények könyvajánlója ⧫ Avagy milyen könyvekkel kezdjük, ha szeretnénk jó történelmi regényeket olvasni

Talán életem legfontosabb könyve ⧫ Szabó Magda: Az őz

Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita - "Kézirat el nem ég!"