Fehér Béla: Fültől fülig - Véres fürdőregény

Nehéz nyilatkozni egy könyvről, amikor nem igazán nyerte el a tetszésemet. Sokkal könnyebb a dolgom, amikor odáig meg vissza vagyok egy könyvtől, mert akkor lehet ömlengeni, erről a könyvről  azonban nem fogok valami bőbeszédűen írni.

Fehér Béla regénye, amit csak saját szórakozására írt, a Fültől fülig egy krimi, egy fürdőregény, ami a 19. századi Magyarországon játszódik. Az író megpróbálta ehhez a dátumhoz hozzáigazítani a könyv nyelvezetét. Rengeteg régies szót és fifejezést haszált. Szerencsére csak akkor, amikor valamelyik szereplőt szólaltatta meg. Azért mondom, hogy szerencsére, mert ezeknek a részeknek a megértése elég nehézkes volt és egyáltalán nem tette az olvasást gördülékeny és könnyed folyamattá. Ha az elbeszelő részekre is ezt a régies, számunkra mér elavult nyelvezetet használta volna valószínű, hogy félbehasgytam volna a könyvet. Nem találtam olyan jónak az alaptörténetet, sem a kivitelezést, hogy sokáig szenvedjek az olvasással.

A főszereplő a roppant babonás, beretvás bérgyilkos, Skrabek Tódor. A történet természetesen akkörül forog, hogyan próbálja meg megölni megbízója választottját Gulácsy Etyien grófot. Sokszor fog mellé, elég bénácskán intézi ezt az ügyet bérgyilkos létére. Sok a fölösleges szál, megismerhetünk sok szereplőt, akik abszolút nem fontosak a történet szempontjából. Természetesen a szerelmi szál sem hagyható ki a regényből, ami Skrabek és a gróf lánya, Katinka között szövődik.

A könyvet tipikusan a vidám kategóriába tudnám sorolni. Nem tett rám nagy benyomásokat. Nem olvastam volna végig, ha nem lett volna ilyen rövidke.

Véleményem: 4/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Történelmi regények könyvajánlója ⧫ Avagy milyen könyvekkel kezdjük, ha szeretnénk jó történelmi regényeket olvasni

Talán életem legfontosabb könyve ⧫ Szabó Magda: Az őz

Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita - "Kézirat el nem ég!"