Tittel Kinga: Mesélő Budapest - Történelmi barangolás gyönyörű fővárosunkban

Tittel Kinga könyve, a Mesélő Budapest, igazán gyönyőrűen megszerkesztett könyv. Tele van képekkel, rajzokkal , érdekes történelmi tényekkel, kis városunkról. Az író kerületről kerületre vezet végig minket a történelmi macsakkaköves utcákon át városunk legmodernebb építészeti remekeiig. Szisztematikusan haladva ismerhetjük meg lakhelyünk eldugott szegleteit. Tittel Kinga megpróbál időben kronológikusan haladni, illetve a kerületeket is a megfelelő szisztéma szerint bemutatni.

A könyvet a szerző eredetileg a gyermekeinek szánta, hogy megismérjék a várost, amelyben élnek, de felnőttek számára is érdekes olvasmány lehet. Meg mondom őszintés sokszor picit unalmas volt számomra, mivel elég jól ismerem Budapestet és a történelmet is. Gyerekeknek fantasztikusan izgalmas, főleg, ha aztán egy kirándulás alklamával meg is tekintekhetik a nevezetességeket, amikről olvashattak. Nekem is jó volt feleleveníteni történelmünk részleteit. 

Imádtam benne a kerületek kézzel rajzolt térképeit és az érdekesebbnél érdekesebb történeteket. A kedvenceim a Budapesten elvétve jelentkező talapzatnélküli szobrok és meglepetéséként konstatáltam, hogy vannak olyanaok, amiket még nem láttam.

Olvasás közben kirándulások képe rajzolódott ki a szemeim előtt. Budapest gyönyörű és csodálatos, mindössze a felfedezésre vár. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt fantasztikus olvasmány, főleg, ha a felnőtt és a gyermek olvasás után együtt tudja felfedezni a várost. 

Véleményem: 10/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Történelmi regények könyvajánlója ⧫ Avagy milyen könyvekkel kezdjük, ha szeretnénk jó történelmi regényeket olvasni

Talán életem legfontosabb könyve ⧫ Szabó Magda: Az őz

Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita - "Kézirat el nem ég!"