Laura Ruby: Bone Gap - A különös kisváros


A Bone Gap egy nagyon különlegesen megírt történet, valahol a sci-fi és a Young Adult regények között félúton. Megmondom őszintén nagyon mást vártam ettől a regénytől, mint, amit kaptam. Hátborzongató thrillernek, darabolós kriminek képzeltem el a történetet. Hiszen mire is gondolhatna az ember, amikor az alaptörténet egy lány elrablása körül bontakozik ki. Várakozásaimmal ellentétben egyáltalán nem volt ijesztő vagy megrázó a történet, inkább mondanám azt, hogy sok helyen zavaros is volt, a rengeteg természetfeletti, elképzelt hely, esemény miatt.

A történet egy eldugott amerikai kisvárosban, Bone Gapben játszódik, ahol nem minden az, aminek látszik. A középpontban egy gyönyörű, lengyel lány, Roza áll, aki ténylegesen nem is része a történetnek. Hiszen Roza, rejtélyes módon egyszer csak ott termett Bone Gapben, aztán hasonlóan el is tűnt. Egy testvérpár találta meg a pajtájukban, teljesen összetörten, tépett ruhában, zúzott csuklóval, töröttt lábujjakkal. Alig beszélt angolul, semmit nem árult el magáról, a múltjáról, hogyan került a pajtába, Amerikába. Sean és Finn befogadta Rozát.

A fiúk csak ketten voltak, mivel az apjuk meghalt, az anyjuk, pedig lelépett egy gazdag fogásszal, magukra hagyva csemetéit. Mivel ezután Seanra hárult a családfentartó szerep kénytelen volt abba hagyni a tanulmányait és dolgozni, hogy el tudja tartani saját magát és az öccsét. Egy ilyen elkeseredett és életunt állapotban jelent meg az életében a gyönyörű Roza, magával hozva a szerelmet. Eltűnése végleg lesújtotta Seant. Finnt is teljesen, mert ő volt az, aki utoljára látta Rozát, ráadásul abban a pillanatban, amikor egy idegen férfi betuszkolta őt az autójába. Azonban nem tudott személyleírást adni a támadóról. Ez sem mélyítette el a testvérek, amúgy is ingatag kapcsolatát. Finn a bűntudat súlya alatt roskadozva eldöntötte, hogy muszáj megtalálnia az eltűnt lányt, mert akkor a testvérét is vissza fogja kapni.

Az írónő a fogságban vergődő Rozát is megszólaltatja, azonban azok a részek számomra elég értelmezhetetlenek voltak, mivel inkább foglalt össze túlvilági eseményeket, mint evilágiakat. Mindent összevetve nem volt rossz olvasmány, ami a stílust és a gördülékenységet illeti. Azonban kicsit már úgy érzem kinőttem az ilyen típusú Young Adult regények világából.

Véleményem: 7/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Történelmi regények könyvajánlója ⧫ Avagy milyen könyvekkel kezdjük, ha szeretnénk jó történelmi regényeket olvasni

Talán életem legfontosabb könyve ⧫ Szabó Magda: Az őz

Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita - "Kézirat el nem ég!"